- 
      Koszyk jest pusty
 - 
      x
 
Sklep Internetowy E-Remedium jest głównym dystrybutorem suplemetów marki Slavito oraz produktów W&S !
					
					- 
      Koszyk jest pusty
 - 
      x
 
Masło sklarowane Ghee chilli
Objętość netto: 320 ml
Masło sklarowane razem z ostrrrrymi papryczkami chilli prosto z Indii. Specjalnie dla fanów pikantnej kuchni oraz dla zmarźlaków – bo mocno rozgrzewa! Tego masła możesz użyć do wszystkiego, co chcesz, aby stało się pikantne, od wytrawnych dań, przez kanapki, po czekoladę oraz kawę. Uhh, zrobiło się gorąco!
Charakterystyka
- Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła,
 - jest przez nas wyrabiane metodą tradycyjną, klarujemy je od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą nasze krowy – trawę czy siano),
 - ghee pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,
 - nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,
 - nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰,
 - może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące,
 - to w 100% tłuszcz mleczny,
 - zawiera witaminy A,D, E, K,
 - nie zawiera złego cholesterolu,
 - nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.
 
Zastosowanie
Masło ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach.
- do smażenia – nie przypala się,
 - do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
 - do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,
 - na kanapkę – zamiast zwykłego masła.
 
Masło ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.
Cechy
- ma strukturę lipoidalną – jest przyswajane przez komórki ciała,
 - jest dobrym transporterem witamin, i mikroelementów przez ścianki komórki do jej środka,
 - oczyszcza układ pokarmowy i poprawia trawienie,
 - używane do kąpieli – nawilża ciało,
 - wzmacnia i poprawia wzrok – kuracje oczyszczające i tzw. kąpiele oczu w maśle ghee,
 - ochrania śluzówkę żołądka,
 - rozpuszcza toksyny i złogi w ciele,
 - wzmacnia system odpornościowy,
 - działa pozytywnie na połączenia neuronowe,
 - poprawia pracę mózgu.
 
Nie musisz przechowywać masła ghee w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa. Nasz produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję – latem półpłynne, zimą bardziej zbite. Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.
| Wartość odżywcza | w 100g | porcja 5g | |
| Wartość energetyczna | 3675(kJ) / 894(kcal) | 183(kJ) / 44 (kcal) | |
| Tłuszcz | 100 | ||
| kwasy tłuszczowe nasycone | 73 | ||
| Węglowodany | 0 | ||
| Błonnik | 0 | ||
| Białko | 0 | ||
| Sól | 0 | ||
Opinie nie są zweryfikowane, ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy